Velg holdbare treningsklær

Klær og klesproduksjon er et klimaproblem, og brukte klær er dessuten også et søppelproblem. Selvsagt skal vi ikke slutte å kjøpe klær, men det gjelder å tenke gjennom kvalitet og hvordan plaggene er produsert, slik at det er mulig å gjøre mer miljøvennlige valg.

Treningsklær med god kvalitet

Det beste miljøvalget du kan gjøre når du handler klær, er å satse på kvalitetsplagg. Treningsklær må tåle både slitasje og hyppig vask, uten å miste passformen. Heldigvis finnes det treningsklær til dame som holder god kvalitet. Noen kjøper gjerne billige klær, men dersom billig betyr dårlig kvalitet, er det ikke sikkert det lønner seg å kjøpe billig. Hvis kvaliteten er dårlig, fører det bare til at du må kjøpe nytt oftere. Dermed sparer du ingen penger på sikt. Trenger du treningsbukse til dame, er det bedre å velge ut fra kvalitet enn pris.

Kjøp plagg du liker

Det er faktisk også miljøvennlig å kjøpe plagg du liker. Hvorfor det? Fordi plagg du liker kommer til å bli brukt oftere. Et plagg som blir liggende ubrukt er sløsing med ressurser. Bruker du plagget helt til det er utslitt, er det bra både for miljøet og lommeboka di. Ta deg derfor tid til å velge en behagelig treningsbukse til dame som du kommer til å bruke mye og ofte. Tenk på god passform slik at treningsbuksen er behagelig å bruke. Er den ubehagelig, hjelper det ikke om den er billig, for da kommer du ikke til å bruke den uansett. Velger du en treningsbukse du elsker, kan det også motivere deg til å trene ekstra mye. Det er altså gode grunner til å tenke gjennom valget av treningsklær.

Alle trenger klær

Du skal ikke skamme deg over å kjøpe klær. Alle trenger klær. Men du bør ikke kjøpe klær du sjelden eller aldri bruker. Klær som blir brukt mye er de mest miljøvennlige plaggene. Velg materialer som er holdbare og som er produsert på en etisk og miljøvennlig måte, dersom det er mulig. Tenk deg gjerne om en ekstra gang før du bestiller klær på nettet, for det er også en viss miljøbelastning ved å sende pakker i posten. Ikke bestll varer hjem bare for å prøve dem, og deretter returnere dem du ikke liker. Bestill ting du faktisk planlegger å beholde og bruke. Er du usikker på størrelsen, kan du bruke måletabellene som er tilgjengelige på alle nettbutikker som selger klær. Mål først, ikke gjett størrelsen din. Hvis du måler deg, er det enklere å finne treningsbukser og andre plagg som passer perfekt til deg.