Kan jeg kjøpe vårjakke med god samvittighet?

Det har dukket opp mange skam-begrep i forbindelse med miljødebatten, som flyskam, kjøttskam, moteskam og hytteskam. Men skam har aldri vært en god måte å endre verden. Ja, vi må alle leve mer miljøvennlig, men det betyr ikke at vi må gi avkall på alle gode i verden. Dessverre blir klimakampen ofte framstilt som en kamp på liv og død, som om Jorda blir helt ubeboelig dersom vi ikke når målene. Men menneskeheten kommer til å klare seg selv om de verste klimascenarioene skulle slå til. Det er ikke verdens ende. Når klimakampen får overskygge alt annet, blir det dessverre også for lite fokus på andre problemer som må løses, og katastrofescenarioene kan til og med gjøre at folk gir opp og ikke orker å prøve å leve miljøvennlig. Derfor er det viktig å formidle håp,, og å si til folk at de selvsagt kan leve gode liv også i framtiden.

Gjennomtenkte innkjøp hjelper

En ting som virkelig hjelper både klima og miljø, er å gjøre gjennomtenkte innkjøp. Et gjennomtenkt kjøp betyr at du bare kjøper ting du virkelig trenger, og at du velger produkter som er holdbare og mest mulig miljøvennlige. Trenger du en vårjakke til dame, bør du velge en som holder lenge. Det er også viktig å velge en jakke du blir skikkelig glad i, for da velger du kanskje å reparere den i stedet for å kaste den dersom den går i stykker. Klassiske snitt og farger som holder seg moderne lenge er ofte et godt valg. På NA-KD finner du stort utvalg av vårjakke til dame av høy kvalitet som du kan bruke lenge.

Bruk klærne med god samvittighet

Når du har kjøpt holdbare plagg, kan du ha god samvittighet. Du bør også bruke de plaggene du faktisk har, for plagg som blir hengende ubrukt er en større miljøbelastning enn plagg som faktisk blir brukt. Det er også en årsak til at du bør velge vårjakke til dame som du kan tenke deg å bruke lenge. Velg gjerne en jakke som passer til mange ulike antrekk og anledninger, enten du skal på jobb eller besøke noen. Jo flere ganger du bruker plagget, desto mer miljøvennlig er du. Slit gjerne ut klærne dine og vær stolt dersom du velger å reparere i stedet for å kaste. NA-KD har vårjakker i mange ulike stiler, slik at alle garantert finner sin favoritt.

Pris er ikke avgjørende

Det er lett å bli fristet av billige plagg, og da kjøper man ofte mer enn man trenger. Men det er ikke sikkert dette blir billigere i lengden. Dersom de billige plaggene har dårlig kvalitet, må du kjøpe nye plagg oftere. Og dersom du kjøper ting du ikke bruker, må du også kjøpe nytt hele tiden. Da er det bedre å satse på noe som faktisk blir brukt mye og ofte. Selv om holdbare plagg kan koste litt mer i innkjøp, vil de også vare lenger, og da sparer du penger når du slipper å kjøpe nytt så ofte.

Miljøtiltak