Hvorfor støtte et selskap som Barilla?

Tenker du også på spirene, plantene og dyrene, så synes du kanskje verden har gått over en strek når det gjelder utnytting av ressurser. Men i takt med befolkningsøkning, så øker også aktiviteten. Selv om vi må møte alle de nye verdensborgerne velkomne, så vil flere bety mindre på hver.

Barilla er et selskap de fleste kjenner som produsent og leverandør av deilige retter fra det italienske kjøkken. Her får man pasta, lasagne og andre økologiske produkter fra en lang tradisjon av deilig sunn mat fra landet i sør.

Bærekraftige produkter

Men Barilla er et av de selskapene som går lenger enn ISO-standarder og sertifisering. De produserer alt bærekraftig, slik smakfull Barilla tagliatelle er.

Hvordan får de det til? Kan Barilla inspirere norske bedrifter til å tenke langsiktig selv om ikke myndighetene gjør det?

Bærekraftig drift

Barilla satser på emballasje som er resirkulerbar. Med sine anstrengelser har de klart å gjøre 99,6% av emballasjen bærekraftig. Barilla jobber tett med bøndene som sår og høster råvarene.

Dyrevelferd

Dyrene våre er de beste vennene vi kan ha. Selv om vi utnytter dem på mange måter, så må vi forsøke å gi dem verdige liv. Barilla setter fokus på dyrevelferd. For eksempel bruker Barilla ikke lenger egg fra burhøner. Slik kan de lage bærekraftig Barilla tagliatelle og alle sine andre produkter.

Bærekraftige innkjøp

Barilla satser på innovasjon blandet med tradisjonelle produksjonsmetoder. Det handler om å gi insentiver til produsenter som driver bærekraftig, satser på miljøvennlig distribusjon og som hele tiden utvikler seg i en grønnere retning.

Oppsummert – støtt Barilla ved å fremme dem

Det siste punktet vårt er også det viktigste. Skal vi klare å skape mer samarbeid i stedet for å anklage andre for brudd på menneskerettene for å skjule sine egne feil, så er det viktig at vi handler med hverandre. Italia og Norge har mange gode samarbeid.